Om oss

Ekholms gård

Vi är en tvåbarnsfamilj som flyttat till landet ifrån staden, för att leva drömmen. Ellinor, Mikael,barnen Erik och Oskar. Vi bor på en liten charmig gård ifrån slutet av 1800-talet med Bullerbykänsla. Vi driver gården tillsammans som en bisyssla till våra vanliga arbeten. Där lugn och harmoni genomstrålar det vi gör.

Vi har ca 30 höns som är frigående på våran gård dagtid som ger oss ägg som vi säljer överskottet av.

Vi föder upp Linderödsgrisar i liten skala för att bevara rasen och för köttet. Alla våra grisar är renrasiga och är genbanksanslutna eller kan anslutas i genbanken Landsvinet.

Det bor 5 grisar hos oss som vi använder i våran avel och det är Älvis som är galt. Vi har 4 tjejer som vi har/ska ha i aveln också. Lia och hennes dotter Madicken och halvsystrarna Ronja och Astrid.

Grisarna bor i hyddor med tillhörande hage med möjlighet att böka och leva livet. Hyddan bäddar dom själva med halm. På sommaren har de tillgång till gyttjebad att svalka sig i och bada bara för att det är skönt. På vintern har de rikligt med halm i hyddorna för att kunna bädda ner sig i och behålla värmen. Grisarna kurar gärna ihop sig och myser tillsammans i halmen.

Att äta får de havre som bas utblandat med vete, korn och vad säsongen har att erbjuda såsom äpplen, ekollon mm. Fri tillgång på halm har de också.

Slaktar gör vi på ett närliggande slakteri som vi själva kör dom till.

Vad gör våra grisar om dagarna?

Grisarna är dom bästa jordfräsarna vi kan ha, dom vänder runt jorden och gödslar samtidigt, med andra ord gör dom förarbetet för kommande odlingar. När dom inte plöjer hagarna så väljer de fritt om de vill ligga inne i hyddan eller ute i det fria om dagarna, bralla runt med polarna eller fjäska med grannarna så dom kanske kan få något gott att äta.

Våra höns

Vi har drygt 30 st lyckliga höns som är frigående här på gården dagtid. Som ger oss ägg där även vi kan sälja överskottet.

Vårat motto

Alla djuren ska ha ett bra och harmoniskt liv vare sig de är avelsdjur, sällskapsdjur eller ska slaktas

Kontakta oss

Ellinor: 0723 - 51 12 44

Mikael: 0739 - 18 79 73

info@ekholmsgard.se

Fjärås